Webtilgængelighed

Hvad er webtilgængelighed?

Nødvendigt for mange - men nyttigt for alle

Webtilgængelighed gavner alle

Hvad er webtilgængelighed? Det er, at digitale løsninger skal være designet, så de er let tilgængelige og brugbare for personer med nedsat syn, hørelse, motorik eller kognition, såvel som for personer med forskellige teknologiske adgangsbehov, såsom mobiltelefoner, skærmlæsere og tastaturnavigation.

Hvad er det, der er vigtigt ved webtilgængelighed? Det er vores fælles ansvar, at websites kan bruges af så alle, uanset eventuelle fysiske eller kognitive funktionsnedsættelser.

Webtilgængelighed bør efter vores mening derfor indgå helt på linje med brugervenlighed i design og udvikling af websteder, selvbetjeningsløsninger og mobilapplikationer.

Retningslinjer og rammer

En nem måde er at sørge for, at din digitale løsning overholde alle internationale standarder og retningslinjer for webtilgængelighed.

Den mest udbredte standard er Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), som fastsætter specifikke krav og anbefalinger til, hvordan man kan gøre en webside eller applikation mere tilgængelig. 

Overholdelse af disse standarder kan gøre det lettere for alle – og især for personer med funktionsnedsættelser – at bruge internettet og få adgang til onlineinformation og -tjenester.

Vi kender alle standarder indgående, og vi skal nok hjælpe dig med at oversætte, hvad det betyder i praksis, og hvordan du bedst muligt får sikret, at alt er i orden.

Se vores produkter og løsninger

Vores mission er at hjælpe så mange som muligt med at sørge for, at deres webtilgængelighed er i orden. Vi tilbyder nedenstående løsninger – og du skal være velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil have en indledende snak om processen.