Webtilgængelighed

Nødvendigt for mange - men nyttigt for alle

Webtilgængelighed gavner alle

Hvad er webtilgængelighed? Det er, at digitale løsninger skal være designet, så de er let tilgængelige og brugbare for personer med nedsat syn, hørelse, motorik eller kognition, såvel som for personer med forskellige teknologiske adgangsbehov, såsom mobiltelefoner, skærmlæsere og tastaturnavigation.

Hvad er det, der er vigtigt ved webtilgængelighed? Det er vores fælles ansvar, at websites kan bruges af alle uanset eventuelle fysiske eller kognitive funktionsnedsættelser.

Webtilgængelighed bør efter vores mening derfor indgå helt på linje med brugervenlighed i design og udvikling af websteder, selvbetjeningsløsninger og mobilapplikationer.

Du finder rigtig meget brugbar information og vejledning på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside:

Gå til Digitaliseringsstyrelsen side med info og vejledninger om webtilgængelighed.

Retningslinjer og rammer

En nem måde er at sørge for, at din digitale løsning overholder alle internationale standarder og retningslinjer for webtilgængelighed.

Den mest udbredte standard er Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), som fastsætter specifikke krav og anbefalinger til, hvordan man kan gøre en webside eller applikation mere tilgængelig. 

Forstår du, hvad webtilgængelighed er, og overholder du disse standarder, kan du gøre det lettere for alle – og især for personer med funktionsnedsættelser – at bruge internettet og få adgang til online information og -tjenester.

Vi kender alle standarderne indgående, og vi skal nok hjælpe dig med at oversætte, hvad det betyder i praksis, og hvordan du bedst muligt får sikret, at alt er i orden.

Se vores produkter og løsninger

Der er mange, der ikke helt ved, hvad webtilgængelighed er. Også selv om det burde være helt grundlæggende, når man arbejder med webdesign og digital kommunikation – hvad enten det er i det offentlige eller i det private.

Vores mission er at hjælpe så mange som muligt med at sørge for, at deres webtilgængelighed er i orden. Vi tilbyder nedenstående løsninger – og du skal være velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil have en indledende snak om processen.